Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Φώτης Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις.

Ένα μήνυμα στην Ευρώπη για την αλλαγή των πολιτικών, θα πρέπει να αποτελέσουν οι Ευρεκλογές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη που βρέθηκε στην Ξάνθη και παραχώρησε Συνέντευξή Τύπου  το πρωί της Παρασκευής. Συνοδευόμενος από την ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφια με το σχήμα “Δημοκρατική Αριστερά- Προοδευτική Συνεργασία”  Μαριλένα Κοππά και την υποψήφια από τη Θράκη Σοφία Ανδρεοπούλου αναφέρθηκε στους στοχους της ΔΗΜΑΡ και την κατάσταση στη χώρα.
Kouvelis xanthi
Κάνοντας λόγο για ανάγκη  αλλαγής των συσχετισμών επέκρινε τη σκληρή πολιτική λιτότητας που πλήττει τη χώρα. «Αν δεν αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος και δεν υπάρξει αναπτυξιακή έκρηξη η χώρα δεν θα διαμορφώσει τις συνθήκες για την αύξηση της απασχόλησης», είπε και έκανε λόγο για πολιτικές βαθύματα συντηρητικές, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα στάση της. «Δεν χρειάζονται θριαμβολογίες για την έξοδο στις αγορές» είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που ανέφερε ότι το επιτόκιο θα είναι υψηλό και σε κάθε περίπτωση η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει έξοδο από την Κρίση. «Η έξοδος αυτή θα είναι υπό επιτήρηση των ίδιων των αγορών» είπε και ανέφερε ότι δεν θέλει να υποβαθμίσει την έξοδο που προήλθε από αιματηρές θυσίες: «Δεν σημαίνει ανάπτυξη και δεν σημαίνει αναδιάρθρωση του χρέους, το οποιο σε σχέση με το ΑΕΠ είναι πολύ μεγαλύτερο από το 2010″ σημείωσε.
Για τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, το κόμμα του θα επιχειρήσει να τις διαψεύσει, παρότι τις συμβουλεύεται ως φωτογραφίας της στιγμής. Απαντώντας στο ερώτημα για το κατά πόσο η ΔΗΜΑΡ  »πληρώνει» τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση ανέφερε ότι θα μπορούσε να κάθεται στα «βολικά» έδρανα της αντιπολίτευσης από τον Ιούνιο του 2012 αλλά δεν θα ήταν μια υπεύθυνη στάση. Παράλληλα, άσκησε κριτική στον τρόπο  που σχηματίστηκε η «Ελιά» λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ, δεν θα μπορούσε να είναι σε ένα σχήμα υπό το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, ο οποίο στηρίζει τη σκληρή κυβερνητική πολιτική.
Σε ότι αφορά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει συνεργατικά σχήματα που καθορίζονται από το προοδευτικό τους πρόγραμμα και την αξιοπιστία των προσώπων. Τέλος, αναφορικά με τις Περιφερειακές Εκλογές ανέφερε ότι είναι κρίσιμες οι επιλογές γιατί οι περιφερειακές αρχές θα διαχειριστούν το νέο ΕΣΠΑ και θα πρέπει να προσδώσουν αναπτυξιακή τροχιά, ιδιαίτερα για την Περιφέρεια ΑΜΘ, είπε παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ για την Περιφέρεια.
Ιδιαίτερη αναφορα έκανε για το θέμα της συνεργασίας στο Δήμο Ξάνθης με το Χρήστο Πούλιο. «Το πλαίσιο αυτό αφορά στη συνεργασία ενεργών πολιτών με συγκεκριμένο πρόγραμμα και πρόσωπα που έχουν βαθύ αποτύπωμα στην κοινωνία. Αυτό το αυτοδιοικητικό σχήμα έχει εξαιρετικές προοπτικές να καταγράψει ένα σημαντικό αποτέλεσμα», εκτίμησε ο Φώτης Κουβέλης, στη συνέντευξη, στην οποία παραβρέθηκε και ο Χρήστος Πούλιος καθώς και άλλα στελέχη του συνδυασμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου