Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η Θράκη ψήφισε ειρηνική συνύπαρξη και δήλωσε απέχθεια προς τον ρατσισμό και φασισμό!






Η Ξάνθη και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης έδωσε σήμερα την απάντηση της στην μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και το ναζιστικό μίσος. Μια περιοχή που με την ποικιλία και την πολυπολιτισμικότητα της, κατάφερε μετά από πολλά χρόνια οπισθοδρομήσεων, ανακολουθιών, και πολύ συχνά  λανθασμένων πολιτικών, να βρει ένα ιδιαίτερα πετυχημένο τρόπο συνύπαρξης και ειρηνικής διαβίωσης, δεν θέλει να γυρίσει σε πρακτικές που μόνο σκοτεινούς κύκλους  ευνοούν.

Η μεγάλη σημερινή συγκέντρωση και πορεία-θεωρείται η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική συγκέντρωση κόσμου στην πόλη μας-ήταν η βροντερή απάντηση προς όλους αυτούς, που στηρίζουν την ύπαρξη τους και επενδύουν στο μίσος και στον διχασμό. Κόμματα, φορείς, αυτοδιοίκηση, εργατικό κέντρο, ενώσεις επαγγελματικές,   παραμέρισαν τις μικρές ή μεγάλες διαφορές τους και ενώθηκαν απέναντι στον κοινό εχθρό. Γιατί εχθρός είναι αυτός ή αυτοί που επιδιώκουν την οπισθοδρόμηση σε πρακτικές άλλων δεκαετιών.

Ας αποτελέσει αυτή η σημερινή μας ενέργεια, μια βάση και για επόμενες, για να φέρουν κοντά μας και άλλους συμπολίτες, που είχαν δισταγμούς σ αυτήν την φάση ή προέτρεπαν σε διαφορετικού τύπου ενέργειες, έτσι ώστε να υπάρξει μια διαρκής εγρήγορση,που θα προτρέπει και θα εγκαλεί, όποτε χρειάζεται, και τους θεσμικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν , αλλά και τον ίδιο τον λαό να υπερασπίζεται τον τρόπο ζωής που επέλεξε μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας.

Αυτή η μέρα θα μείνει στην ιστορία μας με φωτεινά γράμματα.

Σ.Σαρακενίδης

(Οι φωτογραφίες είναι από το www.xanthipress.gr)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου