Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση της Δημ.Αρ με τον Σπύρο Λυκούδη με εξαιρετική επιτυχία.



Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η χθεσινή εκδήλωση, αλλά και σημαντική προσέλευση ανθρώπων που ήλθαν να ακούσουν την φωνή της Δημ.Αρ δια του στόματος του Γραμματέα της Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος συνοδεύονταν από την Κατερίνα Επιτροπάκη, μέλος της Κ.Ε. (παρακολουθεί την κοινοβουλευτική ομάδα) και τον Γεράσιμο Γεωργάτο, υπεύθυνο του κόμματος σε θέμα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Ο Σπύρος Λυκούδης περιέγραψε (και ξαναθύμησε σε ορισμένους) τον μεγάλο κίνδυνο που πέρασε η χώρα πριν 9  μήνες -κίνδυνο ακυβερνησίας, εμπλοκής σε αλλεπάλληλες εκλογές και εν τέλει αδυναμίας να διαχειριστεί τον κορυφαίο κίνδυνο της χρεωκοπίας-και περιέγραψε τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που αναδύονται τώρα στην προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει. Η προσπάθεια αυτή αντιμετωπίζει νοοτροπίες και πρακτικές, παγιωμένες δεκαετίες τώρα, γύρω από μια πελατειακή και συντεχνιακή αντίληψη της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, που θέτει σοβαρά εμπόδια σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης και προσπάθειας για ανάπτυξη. Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε στην αγωνία όλων για ανάκαμψη, για συμπόρευση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα , για τη προσπάθεια συγκρότησης της κεντροαριστεράς με τρόπο όμως που να θέτει σοβαρές προοπτικές για επιβίωση της, διαμορφώνοντας μια πρόταση εξουσίας ώστε οι πολίτες να έχουν να διαλέξουν κάτι συγκεκριμένο και όχι να παλινωδούν ανάμεσα στην ΝΔ και τον Συριζα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ξάνθης, κρίνεται από τις καλύτερες και όσον αφορά στο περιεχόμενο αυτών που ακούστηκαν, αλλά και στην σύνθεση του ακροατηρίου, που περιελάμβανε συμπολίτες μας που δρατηριοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε άλλα κόμματα, που διατύπωσαν την αγωνία τους για την ανάγκη της συνεργασίας των δυνάμεων εκείνων που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν την εναλλακτική πρόταση. Ο Σ.Λ. ξεκαθάρισε ότι αυτό το ζήτημα είναι στις βασικές προτεραιότητες της Δημ.Αρ. και ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί προσοχή και σοβαρότητα και όχι ρουκέτες τύπου Βενιζέλου που "εκτοξεύονται" χωρίς ουσιαστικά αποδέκτες.

Η βραδιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο σε μια ωραία συντροφική ατμόσφαιρα 20 ατόμων σε ταβέρνα, όπου συνήθως λέγονται τα καλύτερα.

Σ.Σαρακενίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου