Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Κεντροαριστερά. Το πρωϊ καλόγρια, το βράδυ πόρνη!.







Μια συζήτηση και αναζήτηση που ξεκίνησε από μακρυά, από τα χρόνια ακόμη που "δικαιώνονταν ο αγώνας", ακόμη καλά κρατεί, με άλλους συνομιλητές, συνδαιτημόνες , αλλά και αντιρρησίες. Οι πρωτοκλασάτοι αστέρες αυτής της συζήτησης-άλλοι ειλικρινείς, άλλοι πάλι φαινομενικά όχι και τόσο-χρησιμοποιώντας ολίγον το στρίβειν δια του ...αδιεξόδου στα γραπτά τους-επιχειρούν και πάλι να περπατήσουν στα χορταριασμένα μονοπάτια αυτής της πορείας. Ο μέγας πολιτικός"προστάτης" της ,αφού έφαγε και ήπιε καλά όλα αυτά τα χρόνια από την έκδοση της στην Συγγρού  των εκλογικών αναμετρήσεων, τώρα ξεπεσμένος και καταφρονημένος, προσπαθεί να την ξαναβγάλει στο "κλαρί" , αλλά οι υποψήφιοι πελάτες είτε έχουν χάσει "κάθε πατρότητος ελπίδα", είτε θέλουν πιο φρέσκο κρέας.

Ολη αυτή η προσέγγιση που ακολουθεί μια πεπατημένη που δεν οδήγησε πουθενά, επειδή ποτέ δεν συναρτήθηκε και δεν εξηγήθηκε η ακριβής έννοια της, μέσα στο θολό τοπίο της....σοσιαλιστικής ευημερίας, σήμερα που τα πράγματα και τα προβλήματα είναι μπροστά μας ανάγλυφα, τόσο που ακόμη και οι πολιτικά τυφλοί θα μπορούσαν να τα ψηλαφήσουν, έχουμε πάλι μια επανάληψη αποκλεισμών, αδιεξόδων και χρήση της ,για να οδηγήσουν τεχνηέντως σε άλλους πρόσκαιρους "διαχωρισμούς¨(μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί) και να την οδηγήσουν σε οριστικό και αμετάκλητο αδιέξοδο. 

Η ανάγκη επανακαθορισμού πολιτικών "γεωγραφικών" όρων σήμερα παρά ποτέ είναι απόλυτη. Ο διαχωρισμός "αριστερά-δεξιά" πνέει τα λοίσθια, αν δεν τα τίναξε κιόλας. Αναδύεται ένας άλλος , μέσα από τον βάλτο της σημερινής ελληνική πολιτικής πραγματικότητας....της ευθυνης και της ανευθυνότητας. Της δέσμευσης για ουσιαστική λειτουργία των θεσμών με τρόπο που να εξασφαλίζεται στοιχειωδώς ο συνεκτικός ιστός της κοινωνίας, της αποκατάστασης αισθήματος δικαιοσύνης, επαναφορά σε πρώτο πλάνο των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών για εργασία, σωστή εκπαίδευση, ενημέρωση, πολιτισμό, υγεία... Για να διαλέξει κανείς στρατόπεδο σήμερα και να οριοθετηθεί όπως θέλει, πρέπει να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στα παραπάνω και να μην κρύβεται πίσω από τον ευτραφή πισινό της κ. Μέρκελ.

Σ.Σαρακενίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου